• admin
  • 9. srpna 2023

Zájem o Platební portál projevily i jiné kraje

 Platba za školku, jídelnu, za psa, za kroužky… Jak všechno zaplatit jednoduše? Přes Platební portál! Ten nechal v minulosti vyvinout Středočeský kraj. Umožňuje občanům zaplatit různé obecní poplatky, ale také poplatky školám, školkám nebo sportovním klubům a zájmovým spolkům prostřednictvím jedné webové stránky, kde si vyberete jméno Vaší obce a pak konkrétní organizaci a její produkt. Naklikáte a zaplatíte, jako v jednoduchém e-shopu.

 

Středočeský kraj nedávno tento produkt nabídl dalším regionům a ty se začaly postupně ozývat. Tento týden Středočeši z Regionální dotační kanceláře navštívili své kolegy z Krajského úřadu Plzeňského kraje, aby jim předali své zkušenosti nejen s technickou implementací portálu, ale především s prací operátorů na místě. Řešily se otázky technického, administrativního i právního charakteru. Plzeňští kolegové přišli s řadou zajímavých připomínek, které určité stojí za to prodiskutovat v rámci pracovní skupiny.

 

Dalším partnerem, který má zájem o zprovoznění portálu, je Kraj Vysočina. Ozývají se nejen samotné kraje, ale i starostové měst a obcí, aby zjistili podmínky využití Platebního portálu.